هفتمین کارگاه آموزشی کارشناسان هیأت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت علوم، تحقیقات و فناوری استان خراسان رضوی |
هفتمین کارگاه آموزشی کارشناسان هیأت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت علوم، تحقیقات و فناوری خراسان رضوی با شرکت حدود 50 نفر از کارشناسان همکار هیأتهای نظارت استانهای خراسان رضوی، شمالی و جنوبی توسط دبیرخانه هیأت تاتک خراسان رضوی در محل هتل سحاب مشهد در تاریخ 27/07/1396 به مدت 8 ساعت برگزار شد. در این کارگاه از دبیران وکارشناسان مرکز ناتک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دبیران هیأتهای تاتک خراسان شمالی و جنوبی نیز دعوت به عمل آمد.
- در ابتدای کارگاه، آقای دکتر جعفریثانی دبیر هیأت نانک استان خراسان رضوی ضمن خوشامدگویی به مدعوین گزارش مختصری از عملکرد چهارساله این هیأت ارائه و بر نکاتی برای بازدید در راستای تضمین کیفیت تأکید نمود. سپس آقای دکتر نیستانی مدیر گروه مرکز ناتک وزارت عتف در خصوص تضمین کیفیت در نظارت و ارزیابی با تعریف واقعی از جایگاه یک دانشگاه و رسالت آن به مضمون تضمین کیفیت اشاره و ایفای نقش هیأتهای استانی و کارشناسان بازدیدکننده را در این خصوص ضروری دانست . وی علاوه بر جمعآوری دقیق اطلاعات و آمار دادهها در بازدیدها، تحلیل راهبردی را ضروری دانست و اضافه کرد اولین سئوالی که در ذهن یک کارشناس نظارت و ارزیابی در هنگام بازدید متبادر میشود این است که آیا مؤسسه وظیفه خود و کیفیت خدمات خود را تضمین میکند؟. سپس آقای دکتر نیستانی به سؤالهایی که از سوی حاضرین مطرح شد پاسخ گفت.
- سپس آقای دکتر هادی عباسی دبیر هیأت ناتک خراسان شمالی سخنران بعدی این کارگاه، تعاریفی از واژههای ارزیابی و نظارت، بازرسی به مفهوم نوین نظارت و ارزیابی که همه رهبری و تشویق و حمایت است اشاره و هدف نظارت را بهبود ارتقا مطرح کرد. ایشان ضمن نقد بازرسی تکلیفی که ممکن است در کوتاه مدت کارساز باشد گفت: تیمها در بازدید باید موفقیتها را پررنگ نمایند تا بتواند جنبه مثبت و سازنده داشته باشد.همچنین به مشکلات نظارت و ارزیابی از جمله فقدان سیاستگذاری در نظارت و ارزیابی، نبود اختیار برای تصمیمگیری عملیاتی، کمبود زمان کافی در بعضی از بازدیدها اشاره کرد.
- سومین مدعو این کارگاه آقای دکتر نیلیثانی، دبیر هیأت ناتک خراسان جنوبی بود. ایشان با اشاره به بخشنامههای موجود در ساختار کلان دانشگاههای پیام نور و دانشگاه آزاد، ضرورت توجه به مذاکره در سطوح بالای این دانشگاه را مطرح کرد و یادآور شد در این خصوص ضعف دانشگاه پیامنور، کم بودن نمره کلی داوطلبان پیام نور در کنکور سراسری و پرداختن به چنین موارد را مهم تلقی کرد.
- آقای مرادیپور معاون مرکز ناتک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تبیین نظام یکپارچه نظارت و ارزیابی و خدمات همکاری هیأت استانی با مرکز در این زمینه، فعالسازی کلیه ظرفیتهای پیشبینی شده را در نظام مذکور از جمله نظارت و ارزیابی ناتک پژوهش و فناوری و مدیریت عملکرد دانشگاهها و موسسات آموزش عالی دانست..
- آقای دکتر بهروز مهرام عضو هیأت ناتک خراسان رضوی سخنران بعدی بود که به ابعاد کیفیت از جمله پژوهش و تولید علم، خودشکوفائی، خدمت عمومی و اجتماعی و بینالمللی شدن و وجود بازار کار اشاره کرد و سپس بر عواملی همچون بنگاههای اقتصادی، دولت و فرایند جهانی در مشی دانشگاههای ایران تأثیر دادند، توضیحاتی ارائه کرد.
- آخرین سخنران این کارگاه آقای محمد کریمی از کارشناسان مرکز ناتک وزارت عطف در مورد نظارت و ارزیابی به الگوی نظارت طبیبگونه اشاره کرد به گونهای که کارشناس نظارت و ارزیابی همچون طبیب که دانش دارد و بیمار از او نمیترسد و بیمار نیاز به چکاب دورهای دارد، باید عمل کند. ایشان ضمن نگاه به رسالت دانشگاه علمی و کاربردی توصیه کرد که گروه اعزامی بازدید ،باید به وقت کنند که مرکز مورد بازدید با محیط کار قرین باشد، . هوچنین ساختار سازمانیاش مدنظر قرارگیرد. ایشان در خاتمه با نظرسنجی از نکات مهم بازدید از حاضرین به موارد عضو هیأت علمی، کتابخانه، حقوق دانشجویی (فرهنگی، رفاهی، آموزشی) پروندههای دانشجویی و اعضای هیأت علمی اشاره و خطای رایج را نگاه نظارت و ارزیابی که ترحم عامدانه است را نکوهش و توصیه نمود دقت شود هنگام بازدید به این خطا دچار نشویم.
- در خاتمه کارگاه آقای دکتر جعفریثانی دبیر هیأت ناتک خراسان رضوی ضمن جمعبندی مطالب مطرحشده ، از همکاری و سخنرانی مؤثر افراد و همکاران تشکر کرد.