اولین جلسه کارگروه تخصصی نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش و یادگیری الکترونیکی

 

اولین جلسه کارگروه تخصصی به منظور ارزیابی عملکرد فعالیت های آموزشی و یادگیری الکترونیک دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی استان خراسان رضوی در نیم سال جاری و نیم سال آتی ساعت 10 صبح روز دوشنبه مورخ 1399/04/30 به مدت دو ساعت به صورت ویدئو کنفرانس با اعضای کارگروه و حضور اعضای دبیرخانه هیات در سالن جلسات سازمان مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد و با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی بیماری کوئید 19 تشکیل شد. در این جلسه آقای دکتر جعفری ثانی دبیر هیأت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت علوم، تحقیقات و فناوری خراسان رضوی ضمن خوش آمد گویی به اعضا، هدف از برگزاری جلسه اقدامات پیش ‏روی هیأت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت استان را تشریح نمود. ازجمله اقدامات پیش روی این هیأت: تشکیل کارگروه نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت آموزش و یادگیری الکترونیکی، نظارت و ارزیابی آموزش و یادگیری الکترونیکی دانشگاه­ها و مراکز آموزش عالی استان، برگزاری کارگاه آموزشی ویژه ارزیابان آموزشی، برگزاری دوره های توانمند سازی برای مدرسین دانشگاه‏ ها و مراکز آموزش عالی استان، برنامه ریزی و پیشنهاد برای استفاده از سیستم LMS دانشگاه فردوسی مشهد برای سایر دانشگاه ها با عقد قرارداد، برگزاری دوره های توانمند سازی برای مدرسین شامل (آشنايی با سامانه‌های آموزش و يادگيری الكترونيكی، طراحی و مديريت محيط‌های آموزش و يادگيری الكترونيكی،  چگونگی توليد محتوای الكترونيكی، راهبردهای ياددهی – يادگيری در بستر آموزش و يادگيری الكترونيكی، شيوه‌های ارتباطی در فضای آموزش و يادگيری الكترونيكی،  شيوه‌های سنجش و ارزيابی دانشجويان در فضای آموزش و يادگيری الكترونيكی)، چگونگی نظارت و ارزیابی آموزش و یادگیری الکترونیکی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان شامل طراحی فرایند نظارت و ارزیابی (ارزیابی زیرساخت های آموزش الکترونیکی، تقویم ارزیابی)، سازماندهی گروه های ارزیاب و توانمند سازی آنان، طراحی کاربرگ های ارزیابی بیرونی، طراحی پرسشنامه آنلاین ارزیابی فعالیت های یادگیری الکترونیکی است.

آقای دکتر پیش قدم نائب رئیس هیأت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت خراسان رضوی ضمن اشاره بر مفید بودن تشکیل این کارگروه بر آمادگی دانشگاه فردوسی برای ارائه خدمات به تمامی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی استان اشاره و از دانشکده مهندسی این دانشگاه بعنوان دانشکده پیشگام در این زمینه یاد کرد. وی متذکر شد که تمامی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی استان و حتی منطقه 9 می­توانند از زیر ساخت ها و تدریس اعضای هیأت علمی این دانشگاه به صورت الکترونیکی آنلاین و آفلاین استفاده کنند.آقای دکتر ابریشمی عضو دیگر کارگروه و رئیس گروه آموزش های الکترونیکی دانشگاه فردوسی مشهد ضمن وجود مشکلات اجتناب ناپذیر در آموزش های الکترونیکی حتی در دانشگاه فردوسی مشهد، خبر از تدوین یک شیوه نامه مبسوط در خصوص استانداردهای محتوی آموزش الکترونیکی داد و برای تدوین و اجرای پرسش نامه آنلاین برای تمامی دانشجویان مؤسسات آموزش عالی استان، بر ضرورت وجود پایگاه داده فهرستی از تمامی این دانشجویان تأکید کرد.

خانم دکتر حسین قلی زاده عضو کارگروه و عضو هیأت علمی دانشکده علوم تربیتی دانشگاه فردوسی مشهد بر عدم انگیزه و تمایل دانشجو و استاد در آموزش الکترونیکی اشاره و دلیل آن را نبود مهارت های لازم در هر گروه دانست. همچنین بر متفاوت بودن دروس و استراتژی­ها در یادگیری الکترونیکی، اصل متناسب سازی، انعطاف پذیری و شخصی سازی پرسش نامه ها و ابزارهای الکترونیکی نظارت و ارزیابی، استفاده از فرآیند خود ارزیابی اساتید و دانشجویان و نقش آن در جمع آوری داده های ارزیابی الکترونیکی تأکید کرد.

آقای دکتر قرونه عضو هیأت علمی دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی و عضو کارگروه بر مزیت آموزش الکترونیکی از لحاظ کثرت تعداد فراگیران (دانشجویان) و تدوین سازوکار مناسب برای استفاده سایر دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی استان اشاره کرد. همچنین بر سنجش آمادگی این دانشگاه ها در خصوص اجرای آموزش الکترونیکی توسط هیأت نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت استان خراسان رضوی تأکید کرد و ایشان نیز مناسب سازی پرسش نامه ارزیابی الکترونیکی را ضروری دانست. در خاتمه این جلسات راهکارهایی برای اجرای مصوبات پیشنهاد شد.

 yadgiri elc

 yadgiri elc 2

 

 

 


 

 

 

 

 

 

rotbebandi

1543317620-n1

1544

1543317657-n3